marți, 4 martie 2008

Splendoarea femeii fara de mister


Se intampla ca citesc frecvent in diverse publicatii cu, despre si scrise de femei, adevarate ghiduri de "bune practici" despre conservarea misterului feminin.


AVERTISMENT (pentru barbati inocenti): Aceasta insemnare contine limbaj explicit despre aspecte complet neatragatoare din viata unei femei...

Conform acestor "ghiduri", femeia nu trebuie SUB NICIO FORMA sa-si dezvaluie propriile uratenii in fata barbatului. Pentru barbatul ei, femeia trebuie musai sa ramana o faptura suava, serafica, frumoasa, inzestrata natural cu un trup armonios. Femeia nu are par pe/intre picioare, la subsuoara, mustacioara, murdarie sub unghii, ceara vizibila in urechi, calcaie aspre, nu face pipi si caca, nu ragaie, nu se scarpina, nu-i miros picioarele si nu.... trage vanturi. Sublim portret, nu?De mici suntem invatate ca aceste lucruri nu se cad, nu se cuvine a fi facute de o domnisoara. Un pic mai tarziu aflam ca nu trebuie sa-i lasam pe barbati sa ne vada cu ceara pe picioare si cu feliile de castraveti pe ochi iar cand trebuie sa mergem la toaleta, ne ducem sa "ne pudram nasul". Vezi bine, altminteri dispare "misterul". Ne foim un sfert de ora prin baie cand suntem in vizita la un barbat, dam drumul la toate robinetele si ii dam peste cap apometrele, rugandu-ne cu cerul si pamantul ca nu care cumva barbatul din cealalta camera sa auda vreun susur natural, pe care mersul la toaleta il presupune. Pe de alta parte, cand el se duce la baie, nu da drumul la apa in cada si isi asuma cu demnitate zgomotele specifice.


In privinta tartametelor de infrumusetare, prietena mea, care a avut onoarea de a-mi epila mustata pentru prima data (si pe care o suspectez ca poarta in geanta mereu o penseta "just in case"), m-a invatat atunci ca nu e bine ca iubitul meu sa vada operatiunea. De fapt, nu e bine sa ma prinda cu fire de par crescute fara autorizatie in oricare zona a corpului si este total contraindicat sa ma vada in timp ce ma torturez, "prin mijloace specifice". O masca verzulie pe fata nu cadreaza cu statutul de femeie sexy, always on top.Toate aceste reguli sunt usor de urmat cand esti in faza intalnirilor de la inceput, cand acestea au loc pe teren neutru si chiar cand se trece in dimensiunea ramasului peste noapte la celalalt. Tu ai suficient timp si spatiu pentru toate iar vede o printesa scoasa din cutie de fiecare data.
Ce te faci insa cand relatia evolueaza si ajungi sa locuiesti impreuna cu iubitul? Iti scoti pelerina fermecata si te faci invizibila cat timp iti faci "treburile"? Dai televizorul tare si pornesti apa in cada cand mergi la toaleta? Cat timp poti s-o duci asa? Un an, doi, zece? Cat?......Nu ca as fi experimentat vreodata impartirea aceluiasi habitat cu un barbat mai mult de o saptamana-doua, dar noah....ma gandesc si eu... :))O prietena imi povestea cum pragul intimitatii a fost depasit in cuplul ei chiar de iubitul sau. Faceau odata baie impreuna iar ea avea nevoie stringenta sa mearga la toaleta. In mod obisnuit, ar fi ramas singura. Numai ca, de data asta, iubitl ei s-a saturat de lectiile ei invatate din revistele de femei si a refuzat pur si simplu sa iasa din baie. Ce-a urmat, moment de maxima rusine pentru ea si de-un confort indiscutabil pentru el. Relatia lor devenise, brusc, mai calda.Prietenii mei barbati, aproape toti angrenati in relatii de durata sau casnicii care functioneaza, nu dau doi bani pe toata tevatura asta despre "mister". Nu vor ca femeia lor sa fie o faptura serafica. Isi vor femeile normale, reale, adevarate. Poate ca prietenii mei barbati sunt "altfel" decat tiparele promovate in revistele pentru femei. Poate ca ei sunt exceptiile de la regula. Dar este la fel de posibil ca ei sa fie exponenti ai unei lumi mai putin stresate si mai aproape de adevar decat lumea noastra, a femeilor disperate sa-si conserve "misterul", cu pretul propriului.

2 comentarii:

Anonim spunea...

very true;) eu nici acum nu pot sa merg la baie fara sa dau drumul la apa daca e vb de un baiat in casa... in fine daca e vb de oricine altcineva in casa:)

Anonim spunea...

mai cred k eu fac parte din cercu tau de prieteni masculi....mergeam cu prietena la wc din curte shi o tzineam de mana in timp ce se auzea pleosc in linishtea kre era asternuta peste cimitiru din spatele gradinii!!!!!
oricum bine punctat...va vrem kt mai naturale!!!!!!
ddn