marți, 11 martie 2008

E simplu, asa de simplu incat devine de neinteles!




Cautand "lucruri constructive" de facut in luuunga dupa amiaza de la shop (adica ...o eternitate, daca vremea e mohorata si daca vecinul Iulian nu vine in vizita) m-am apucat de "lecturat" ultimele studii efectuate de americani evident, mare mi-a fost surprinderea cand am vazut ca aveau ca punct de reper.....FERICIREA. Parca, acum ca trec si eu printr-o perioada post-relatio..nala, o definitie a fericirii este "luminita de la capatul tunelului"!


Oricum, nu pot sa nu-mi ucid minutele aducandu-va si voua la cunostinta ultimele studii cu si despre fericire...


Rodul cercetarii neobositului "grup de cercetatori americani" arata, printr-un grafic matematic, ca desi au salarii mai mici, sau egale cu ale romanilor, locuitorii unor tari din America de Sud si Africa se declara mult mai fericiti decat noi! In interpretarea rezultatului, notiunea de fericire e la fel de usor cuantificata ca si existenta lui Dumnezeu, dar...fiind un studiu al cercetatorilor americani, singurii care ar putea sa-i contrazica ar fi.....tot un grup de cercetatori americani! (deja ma pierd in detalii......ca de obicei :D )


Din cretinitatea acestui studiu, se naste o intrevare legitima: CAT DE FERICITI SUNT TOTUSI ROMANII? sau CUM MASOARA ROMANII FERICIREA?


Si pentru a gasi mai usor raspunsul intrebarilor de mai sus....am luat metoda eliminarii.




Cand e trist romanul:


- cand capra vecinului traieste exasperat de mult


- cand se inchide magazinul din scara blocului sau cel de peste drum


- cand intarzie postasul cu pensia mizera


- cand aud hohotele de ras ale lui Becali, televizate in direct (in pauzele pe care le are in discutiile sale despre hahalere, fotbal, Coelho, oi, securisti si zdrente.....Gigi e in tot si'n toate ;) )


- cand este report la categoria I la 6 din 49


- cand realizeaza ca nu a plecat niciodata "in afara". Nu a afacut niciun revelion in Grecia sau Creta. Nu are niciun verisor (macar de-al treilea) plecat prin Spania sau Italia......Hal de europeni ce suntem!


- daca nu a vazut niciun episod din prima telenovela romaneasca "Numai iubirea"! Adica...sa trandavesti cu telecomanda in mana, fara sa afli ca peste noapte s-au nascut primele vedete de telenovele autohtona si, odata cu ele, o adevarata "industrie cinematografica" (ca maine-poimaine ii detronam pe sud-americanii aia fericiti de care ne povesteau "cercetatorii americani...un grup de ei")


- daca nu ai trimis niciodata un SMS la o emisiune interactiva unde puteai castiga o groaza de bani....atunci la ce ti-ai mai luat telefon mobil, daca nu trimiti SMS-uri unde trebuie (aa.....l-ai primit gratuit la abonament.....)


- daca ar decide cei de la "televiziunea publica" sa nu mai difuzeze eternul "Tezaur Folcloric"


- daca nu te-ai dus niciodata la un hair stilist, findca tot la frizeria din cartier te tunzi, ca un neica nimeni :) Daca mai lasi si bacsis la plecare esti de-a dreptul rudimentar!


- daca nu mergi periodic prin Mall....macar sa-ti plimbi hainele "trendy" pe scarile rulante


- daca nu sti niciun refren din repertoriile marilor artisti precum Guta, Salam & Company. Adica nu se poate sa nu fi fost niciodata "Suparat, Doamne, suparat"


- daca nu ti-ai inselat prietenul/a, nu te-ai batut niciodata sau.....nu ai dat mana cu Mircea Radu


- cand nu ai dusmani, nu ai femei, nu ai bani, nu ai masini, nu ai vile in Pipera, nu ai necazuri...etc.....nu ai....nu ai


- daca nu ti-ai pus inca termopane, centrala termica, parchet melaminat, monitor LCD. Ambalajul conteaza asa ca refuza sa mai traiesti intr-o cutie de carton :O


- cand nu ti se raspunde la un simplu mesaj si lumea nu te saluta pe strada


- cand realizezi ca ai putea economisi bani de benzina, dar nu si de o masina in al carei rezervor sa o pui


.....................


Si totusi, sunt romani care-si convertesc peste noapte sentimentul tristetii in fericire. Ei sunt aceia care au descoperit ca tristetea nu e rentabila. Fericirea lor se cuantifica in lucruri simple si accesibile....si atunci fericirea "este atunci cand te doare'n cot de nefericirea celorlalti". Romania e o tara nefericita plina de romani din ce in ce mai fericiti!


O concluzie ceva mai personala:


Desi de veacuri, oameni mai mult sau mai putin inteligent s-au ocupat de "problema fericirii", cert este ca termenul e greu de definit si starea...greu de atins. Fericirea nu poate fi niciodata vesnica, pentru ca nu poti trai o viata intreaga cu un sentiment de implinire si de fericire. Asta ar fi motivul pentru care nu are rost sa incerci sa atingi "culmile fericirii"Crezi ca daca te vei opri din cautarea fericirii vei fii nefericit toata viata?...GRESIT....Fericirea e ca "perechea potrivita". Crezi ca exista acolo undeva, dar pana la urma trebuie sa te obisnuiesti cu o nevasta care iti va face 2 copii si-ti va spune ca te iubeste. O vei iubi si tu, dar asta nu inseamna ca este ceea ce vroiai, ceea ce ai visat. Important e sa nu pierzi dorinta de a avea ceea ce cauti, tot cautand ceea ce-ti doresti!


Solutia mea? Ce va fi va fi! Si daca tot vrei sa faci ceva, incearca se te feresti de nefericire. Nefericirea e concreta si de cele mai multe ori e usor de recunoscut. Nefericirea e ca femeia pe care nu ai lua-o in viata ta de nevasta (vecina de la 3, tampita, grasa si urata). Pe asta o vezi zi de zi, dar perechea potrivita? Nici macar nu sti daca exista.


Si daca in continuare te vei incapatana sa gasesti fericirea, mult succes, dar gandeste-te bine (revenind la exemplul cu nevasta) daca o amanta inseamna fericire?!?


Fereste-te de nefericire si fa alte lucruri cu finalitate (fumeaza o tigara, iesi la o coffe cu prieteni, bea o bere, citeste o carte). :D








Un comentariu:

Anonim spunea...

mai ....o ksa kt de kt inkpatoare 2 garaje pline o sotzie iubitoare(nu neaparat naomi cambell) 2 gemeni fata shi baiat shi o viatza lipsita de grija zilei de maine sanatate pt 1000 de ani shi o viatza de 100 ani!!!!!
asta e fericirea~~~~~~~ddn