marți, 27 octombrie 2009

Generatia mioritica!


"A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort.”-Herm Albright .

Acesta este citatul care m-a ajutat sa merg inainte , indiferent de probleme . M-a ajutat sa zambesc cand jigneam , m-a ajutat sa zambesc cand eram jignita , dar , cel mai important , m-a ajutat sa zambesc indiferent de gravitatea problemei in care ma aflam . Atitudinea cu care infrunti problemele vietii este ceea ce te defineste ca om , ceea ce te scoate din anonimat si te aseaza in varful sau la baza piramidei sociale . Depinde care iti sunt asteptarile si unde iti stabilesti limitele . Esti direct raspunzator pentru esecurile si reusitele de care vei avea parte in viata. . .
Din pacate , celor din generatia noastra le lipseste bunul simt , le lipseste atitudinea pozitiva si comportamentul civilizat .

Baietii , de cand cu aceasta democratie , sau , ma rog , semi-democratie , au piedut contactul cu realitatea , au uitat importanta femeii si , implicit , au uitat respectul care il cere o persoana de sex opus . Nu se mai cauta relatii serioase , nu mai exista romantism si , poate cel mai tragic , nu mai exista nevoia de liniste sufleteasca . Fetele care trec prin patul lor sunt doar niste nume intr-un carnetel mult prea usor de realizat .

Fetele , ajutate de generatiile trecute prin viata , au continuat lupta pentru egalitate si independenta fata de barbati. Acest concurs le-a facut atat de sigure de ceea ce le pregateste viata incat au uitat sa se comporte ca niste doamne . E usor sa dai vina pe baiat cand vezi ca nu te mai suna dupa un “one night stand” , e usor sa spui ca e un nesimtit si profitor , dar nici o fata nu isi pune problema ca nimeni nu a obligat-o sa ajunga in situatia aceasta . Poate singurul lucru de care baiatul e vinovat e faptul ca s-a folosit de slabiciunea acelei fete . Cum si cu ce , nu conteaza , fiindca fata , daca era putin atenta , spunea “Pas” . Poate exagerez , dar nu cred ca acum 20 de ani umblau fetele mancand seminte pe strada , nu cred ca acum 20 de ani auzeai o fata sa injure mai cu patima decat un baiat si , cu siguranta , nu gaseai o fata care sa “cedeze presiunilor” dupa doar cateva minute. . .Daca baietii sunt niste ciobani , atunci fetele sunt niste oite , datorita instinctului de turma de care dau dovada . Luptand pentu egalitate , fetele si-au pierdut misterul , si-au pierdut scanteia ce le facea atat de speciale. . .
Exista exceptii de la regula , bineinteles . Exista baieti care apreciaza fetele pentru ceea ce au insemnat odata si exista fete care tin la calitatile ce le faceau subiect de romane . Insa este mult prea greu sa iti mentii intact orgoliul si ideologiile . Iar in scurt timp observi ca ai fost catalogat intr-un fel sau altul ...iar in scurt timp observi ca nu esti atat de diferita de acestia ...


Un comentariu:

Jorg "M" M spunea...

Foarte adevarat...ce romantisme,ce verticalitate."Gang Bang" everyday daca se poate(iara vb in rime...).Subiectul asta cred ca il vom discuta face to face mai pe larg cand ma apuca polemicile