miercuri, 6 ianuarie 2010

Tip..uri



M-a sunat o prietena,nu demult, sa ma puna la curent cu ce i s-a mai intamplat in l'amour.

Si mi-a povestit ca a cunoscut un tip, au iesit la o intalnire, ea s-a lamurit repede ca isi pierde timpul de pomana, asa ca nu are de gand sa il mai vada si a doua oara. Problema ei este ca acum tipul o agaseaza cu telefoanele, atat de tare, incat se gandeste serios sa isi schimbe numarul. Dupa aceasta conversatie, intre doua tigari si o ciocolata calda de cirese, m-am gandit la diferitele tertipuri pe care le adopta baietii cand vor sa „agate“ o tipa.

I-am identificat dupa cum urmeaza:

1) Disperatul (aviz prietenei mele): nici nu ai apucat sa intri bine pe usa dupa ce te-a condus acasa si te suna. Sa vada daca ai ajuns cu bine(desi te-a vazut intrand) si daca ti s-a facut (deja!)dor de el. Ca lui ii e dor de tine. Si ca vrea sa te vada din nou maine. Si poimaine…Te dispera cu telefoane, SMS-uri, mailuri, iar in cazuri cronice, apare la usa ta….neinvitat si fara sa anunte! Cum scapi de el? Cu greu. Cea mai sigura metoda(inafara de a te muta din oras) este sa il anunti ca ai prieten si este mai violent de felul lui. Mai ales cu cei care se dau la prietena lui.

2) Lipitoarea: nu isi poate tine mainile acasa. Este peste tot. Pe mainile tale, pe spatele tau, pe picioarele tale. Nu poate sa vorbeasca daca nu isi argumenteaza cuvintele cu cateva atingeri bine plasate asortate cu niste priviri pe masura. Orice spune are dublu sens la el si din ranjetul de pe figura iti dai seama la care sens se refera. Cum scapi de el? spune-i ca ai o infectie a pielii. Si ca se ia! :))

3) Distantul: joaca dur, face pe indiferentul, pentru ca a auzit el ca daca face asa, sigur ii pici in plasa. Dupa intalnire, nu te suna cateva zile, ca sa te fiarba (crede el!) si apoi, daca nu il suni tu, suna el si iti spune ca a fost extrem de ocupat. Daca ai facut greseala sa il suni tu, iti va raspunde afectat, crezandu-se buricul pamantului. Cum scapi de el? Prefa-te disperata dupa el. El adora acest joc, dar numai pana prosteste vreo tipa. Daca vede ca situatia devine prea...sufocanta, o sterge rapid.

4) Cultivatul: este inteligent, citeste mult, iti vorbeste in niste termini de trebuie sa mergi la intalnirile cu el cu dictionarul dupa tine. Te duce la teatru, la muzeu sau la ultima conferinta pe tema microprocesoarelor. Ce e mai rau e ca incearca sa te corupa si pe tine. Iti recomanda carti, iti trimite mailuri cu linkuri catre site-uri de specialitate. Cum scapi de el? Du-l la un concert al lui Cumicu , fa-i cunostinta cu prietenii tai care se imbata ca porcii si incep sa vorbeasca tampenii. O sa fuga mancand pamantul!

5) Fitosul: cand trebuie sa iesiti undeva ii ia mai mult timp decat tie sa fie gata. Se imbaiaza, se barbiereste, se rade (!), se hidrateaza, se parfumeaza. Dupa aia isi face manichiura, pedichiura, ii ia o ora sa se gandeasca ce tinuta se potriveste cel mai bine clubului in care mergeti si inca jumatate de ora sa asorteze la asta si o pereche de pantofi de firma. Are impresia ca e cel mai aratos mascul pe o raza de cativa kilometri si se asteapta ca si tu sa crezi la fel. Nemaivorbind de faptul ca esti o norocoasa pentru ca ti-a facut favoarea sa se uite la tine. Cum scapi de el? Imbraca-te neconventional. Ia-ti pe tine blugii rupti de acum 3 ani, bocanci in picioare(ce daca e vara?) si un top cu paiete. Machiaza-te cu mult negru la ochi, rosu tipator pe buze, lasa-ti pletele incalcite sa iti intre in ochi.

6) Prietenul: e langa tine oricand ai nevoie de un umar pe care sa plangi sau de un sac de box. Iti asculta toate problemele, iti pune intrebari despre tine. Te suna la 3 noaptea sa vada daca te mai doare capul dupa cearta cu seful. Iti da sfaturi. Te tine protector de umeri (poate un pic cam prea strans). Stie totul despre tine si cand vrei sa il intrebi ceva despre el, iti raspunde in doi peri si revine la subiectul lui preferat de discutie: Tu. Cum scapi de el? Spune-i ca e cel mai bun prieten pe care il poate avea o fata. Si ca il iubesti ca si cum ar fi fratele tau.

7) Tipul cu bani : are masina ultimul tip, vila cu piscine si arunca cu banii in stanga si dreapta. Te duce in vacante la Paris, iti cumpara bijuterii si blanuri, te tine in puf. In schimb, te trateaza si pe tine ca si cum te-ar fi cumparat. Nu te lasa sa te duci la birou, nu te lasa sa ai prieteni, sa ai o viata, are pretentia sa stai acasa, la dispozitia lui. Cum scapi de el? Ei bine, daca ai fost atat de “isteata” si ai ajuns in stadiul descris mai sus…e greu. Pleaca pur si simplu. Fara nimic din ce ti-a dat el. O sa te urmareasca o perioada, dar apoi se va razbuna facandu-si alta gagica misto, doar ca sa iti arate ce ai pierdut, daca esti proasta.

8) Clovnul: e super haios, mereu pus pe sotii si pe glume, iti insenineaza ziua. Nu stie insa cand sa se opreasca. Daca ai ceva serios de discutat cu el, nu ai nici o sansa. Pentru el totul e o gluma. Cum scapi de el? Spune-i ca vrei sa te casatoresti. Cu el. Si incepe planurile de nunta.

9) Misteriosul: asta e preferatul meu... ca doar trebuie sa ma prosteasca si pe mine unul. Are o tehnica subtila, tese panza incet in jurul tau, ca un paianjen. Pana sa iti dai tu seama ce ti se intampla, te-a legat fedeles. E inteligent, are simtul umorului, are o privire indescifrabila. Nu stii sigur daca priveste prin tine(gandindu-se la meciul de aseara) sau prin hainele tale, imaginandu-si cum arati goala. Nu iti arata nici ca e mort dupa tine, dar iti arunca din cand in cand cateva apropouri dulci, exact ce vrei sa auzi. Cum scapi de el? Cand aflati, sa ma anuntati si pe mine. :)


PS: Pentru cei care se intreaba cum e ciocolata calda de cirese (mentionata in antet) e....ca si cum ai bea o ciocolata calda intr-un cires!

2 comentarii:

z spunea...

m ar interesa un studiu si despre variantele de fomei ce zici, nu dai cu batzu?

Jorg "M" M spunea...

Exista cate un pic din fiecare categorie in noi(sau cel putin in mine) daca asta este bine sau rau eh...nu stiu:D pentru fiecare persoana sunt diferit.Sunt cea ce este nevoie sa fiu dar in acelasi timp sunt "eu".Imi displac persoanele superficiale.Cele care etaleaza o fatza doar pentru a atrage pe cineva si ele de fapt sunt altfel pe dinauntru.